Blíži sa zima. V Ľuboticiach pribudnú dva vykurované stany pre migrantov

19.10.2023 10:44 , Aktualizované: 19.10.2023 12:00

Dva vykurované stany pribudnú v obci Ľubotice pre migrantov, ktorí sa aktuálne nachádzajú v meste. Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová, ide o preventívne opatrenie, ku ktorému sa pristúpilo z dôvodu blížiaceho sa zimného obdobia. O súčinnosť pri zabezpečení humanitárnej pomoci pre tranzitujúce osoby bolo mesto požiadané zo strany Ministerstva vnútra SR.

stanové mestečko
Foto: canva/ Podaj ďalej Prešov

Dva stany

"Po vzájomnej dohode úseku krízového riadenia a ochrany pred požiarmi mesta Prešov, odboru krízového riadenia OÚ Prešov, občianske združenie Podaj ďalej, oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Prešov MV SR, obce Ľubotice, Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov a Slovenskej humanitnej rady budú do konca tohto týždňa v blízkosti areálu cudzineckej polície na súkromnom pozemku na Ľubochnianskej ulici v Ľuboticiach postavené dva vykurované stany. Poskytne ich MV SR," uviedla Rácová.

Dočasné útočisko

Ako povedala, v utorok popoludní bol v rámci pomoci týmto ľuďom ako dočasné útočisko sprístupnený menší súkromný objekt v nájme OZ Podaj ďalej, v blízkosti areálu cudzineckej polície. Je tam k dispozícii niekoľko postelí, deky, základné potraviny a hygienické potreby.

Dobrovoľní hasiči zabezpečujú prípravné práce v rámci úpravy priestorov. Súčinnosť poskytuje na základe dlhoročnej zmluvnej spolupráce s obcou Ľubotice aj Mestská polícia Prešov, rovnako Policajný zbor a niekoľko dobrovoľníkov.

"O pohybe tranzitujúcich osôb a ich monitoringu na našom území informovala aj Mestská polícia Prešov na svojej webovej stránke," dodala Rácová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok