Colníkov prekvapil nezvyčajný prípad. Švédka pod vplyvom kokaínu viezla v aute 12 migrantov

ta3/CNN Prima News, Celní správa ČR
12.10.2023 11:45

Na českej diaľnici D1 zastavili colníci auto, v ktorom sa nachádzalo 13 ľudí. Šoférkou bola tridsaťjedenročná žena zo Švédska, ktorá sa colníkom snažila ujsť, no svoju zbesilú jazdu napokon vzdala.

2023-10-11-914foto.jpg
Foto: Celní správa ČR

Incident sa stal v pondelok 9. októbra. Colníci ženu prenasledovali 40 kilometrov. Pôvodne ju chceli zastaviť pre neuhradenie diaľničného poplatku, žena však ich výzvu odignorovala a začala im unikať. Vodička napokon zišla z diaľnice.

„Išla dosť nebezpečne, miestami aj v protismere. Za obcou Hojenovice ale nakoniec rezignovala a rozhodla sa zastaviť,“ povedal pre CNN Prima News hovorca Colného úradu pre kraj Vysočina Richard Zeman.

Nepríjemné prekvapenie

Colníci následne zistili, že sa v aute tiesnilo 12 migrantov z Turecka. „Vzhľadom na nebezpečnú jazdu sme boli nepríjemne prekvapení tým, že na sedadle spolujazdca sedela žena s malým dieťaťom v náručí. Na zadných sedačkách sedeli dospelí ľudia s deťmi a ďalší ľudia boli natlačení v kufri,“ dodal Zeman.

Vodička s colníkmi napokon spolupracovala, pričom vyšlo najavo, že v čase incidentu bola pod vplyvom kokaínu. Súd ju následne poslal do väzby. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok