Prezidentka prijala Majerského. KDH nedostalo od Smeru pozvánku na rokovania, zatiaľ mieri do opozície

3.10.2023 11:04 , Aktualizované: 3.10.2023 15:55

Prezidentska SR Zuzana Čaputová prijala v Prezidentskom paláci predsedu KDH Milana Majerského. Pokračuje v rokovaniach s lídrami víťazných strán, ktoré sa v predčasných parlamentných voľbách dostali cez hranicu päť percent.

Majerský nechce opakované voľby

Majerský po stretnutí s prezidentkou informoval, že KDH od Smeru-SSD, víťaza volieb, zatiaľ nedostalo pozvánku na rokovania. "Zatiaľ to vyzerá, že KDH pôjde do opozície," uviedol.

Dodal, že dôvera od voličov nebola malá a KDH ich vraj nechce sklamať. "Nie je pre nás jednoduché zahodiť polovičku programu,"

Pre KDH je kľúčové, aby neboli opakované voľby. "KDH nechce, aby boli ľudia vedení k ďalším voľbám," ozrejmil.

Predsedníctvo KDH podľa neho stojí za rozhodnutím nejsť do vlády so Smerom-SD. V prípadnej štvorkoalícii s Hlasom-SD, SaS a Progresívnym Slovenskom by podľa neho boli priepastné rozdiely medzi stranami, no sú ochotní debatovať, aby došlo k "veľkej miere kompromisu".

Zatiaľ sa nerozhodol

Predseda strany KDH Milan Majerský sa zatiaľ nevyjadril, či zostane na poste predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a zároveň si uplatní mandát poslanca Národnej rady SR, alebo sa jednej z funkcií vzdá. Hovorkyňa KDH Lenka Halamová povedala, že budú o všetkom včas informovať.

Majerský v sobotných (30. 9.) parlamentných voľbách získal 98 827 prednostných hlasov. Je jedným z 12 zvolených poslancov za KDH do NR SR.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok