Lipšic podal obžalobu na Vlčeka pre závažný zločin. Obvinený mal svoju ženu usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v kyseline

28.9.2023 12:29

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal obžalobu na Miroslava Vlčeka pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Obvinený si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry o tom informoval na štvrtkovom tlačovom brífingu.

20232709_lipsic_tk_01988074.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Vyjadrenie Lipšica

Motívom konania Miroslava Vlčeka bola podľa špeciálneho prokurátora pomsta, pretože Andrea Vlčeková vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud. "Bol predmetom veľmi rozsiahleho znaleckého dokazovania a zrejme prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb," podotkol.

Výpovede osôb a dôkazy

Dôkazmi sú aj výpovede osoby, ktorá sa zúčastnila na únose, ale aj ďalšie svedecké výpovede a znalecké dokazovanie, ktoré podľa špeciálneho prokurátora "mimo rozumnej pochybnosti preukazujú vinu obvineného".

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Obvinený je stíhaný väzobne.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok