Všetci zadržaní v rámci akcie Vírus sú už na slobode. Vyšetrovateľ aj prokurátor zverejnili dôvod

20.9.2023 09:46 , Aktualizované: 20.9.2023 15:54

Všetky osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v utorok v rámci akcie Vírus, sú už na slobode. Zadržaných bolo celkovo 17 ľudí, niektorých prepustili ešte v utorok večer. Informovali o tom tvnoviny.sk.

Spravodajský portál Markízy píše, že dôvodom ich prepustenia je, že dôvody kolúznej väzby sa po vykonaní úkonov rozplynuli. Toto rozhodnutie prijali vyšetrovateľ aj prokurátor.

Ďalšie kroky

Vyšetrovateľ NAKA rozhodne o ďalšom procesnom postupe v akcii Vírus po vykonaní potrebných procesných úkonov. Informovali o tom z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Priblížili, že vyšetrovateľ odboru Stred NAKA vykonáva procesné úkony slúžiace na objasnenie vyšetrovanej veci "na základe výsledku, ktorých bude rozhodnuté o ďalšom procesnom postupe aj voči aktuálne zadržaným osobám". Potom polícia poskytne aj súhrnné stanovisko vyšetrovateľa.

NAKA obvinila v rámci utorkovej (19. 9.) policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných figurujú medzi obvinenými bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír Skuhra a Ján Balciar. Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.

V rámci akcie bolo vykonaných 6 domových prehliadok a 1 prehliadka iných priestorov. Pri zaisťovacích úkonoch bolo zaistených 101 utajovaných listín, investičné zlato (zlatá tehla) a mince, finančná hotovosť vo výške 326 000 eur a 1 kus fľaše limitovanej série škótskej whisky v hodnote 26 000 eur.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok