Približujú sa k Bachmutu. Ukrajinci získali späť významnú dedinu Kliščiivka

17.9.2023 19:48 , Aktualizované: 17.9.2023 22:15

Ukrajinskej armáde sa podarilo opätovne ovládnuť takticky významnú dedinu Kliščiivka južne od mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámili v nedeľu ukrajinské úrady. Informuje agentúra AFP.

Ilustračná snímka
Foto: AP Photo/Libkos

"Kliščiivka bola vyčistená od Rusov," uviedol veliteľ pozemných síl ukrajinskej armády generál Olexandr Syrskyj na sociálnych sieťach.

Fotografiu ukrajinských vojakov v dedine Kliščiivka predtým na platforme Telegram zverejnil aj šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval v nedeľu jednotkám ukrajinskej armády, ktoré sa podieľali na opätovnom ovládnutí takticky významnej dediny Kliščiivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. "Dnes by som chcel spomenúť najmä vojakov, ktorí krok za krokom navracajú Ukrajine jej majetok, práve v okolí Bachmutu," uviedol Zelenskyj v pravidelnom videopríhovore.

"Ukrajina si vždy vezme späť to, čo je jej," napísal k fotografii, na ktorej bol zachytený vojenský personál s ukrajinskými vlajkami pred zničeným kostolom.

V uplynulých týždňoch prebiehali v okolí tejto dediny, dlhodobo okupovanej ruskými jednotkami, ťažké boje.

Útok z dvoch strán

Opätovné obsadenie Kliščiivky Ukrajincami môže znamenať taktický úder pre ruských okupantov v Bachmute, ktorým teraz hrozí útok z južného i severného frontu, konštatuje agentúra DPA.

Okolie Bachmutu

Ukrajinské ozbrojené sily v piatok oznámili opätovné získanie ďalšej dediny Andriivka, ktorá sa tiež nachádza južne od Bachmutu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok