Školy v Trenčíne budú monitorované. Migranti už vstúpili aj do interiéru jednej z nich

14.9.2023 10:03

Vedenie základnej školy na Veľkomoravskej ulici v Trenčíne potvrdilo, že v utorok vstúpilo do areálu školy niekoľko migrantov a jeden z nich aj do sociálnych zariadení školy. Potvrdila to aj mestská polícia. Na základe týchto okolností budú základné školy na území mesta monitorované, informuje Trenčiansky Štandard.

migranti
Foto: ta3 (ilu)

Zvýšený pohyb migrantov

Počet migrantov na Slovensku sa zvýšil. Podľa Trenčianskeho Štandardu sa objavili migranti v mestskej časti Zámostie, kde si ich všimli miestni obyvatelia. "Aktuálne je na území mesta približne 20 migrantov. V najbližších dňoch k nám privezú ešte jeden autobus, teda asi 40 ľudí. Nechcú tu zostať, netreba mať strach," uviedlo mesto.

Vyjadrenie hovorkyne Trenčína

K situácii sa vyjadrila aj hovorkyňa Trenčína, ktorá potvrdila zvýšený pohyb migrantov. "Je tu cudzinecká polícia a nevozia ich sem prevádzači. Je to organizovaný prevoz predovšetkým z Veľkého Krtíša, kde sa odchytia a rozvážajú sa do všetkých miest, kde sú oddelenia cudzineckej polície. Dostanú papierik a idú ďalej. Migranti nie sú otázky na samosprávu," uviedla hovorkyňa mesta pre Trenčiansky Štandard.

Migranti sú v Trenčíne dobrovoľne

"Migranti zotrvávajú v Trenčíne dobrovoľne na základe toho, že sa im tam chce byť. Nežiadali o azyl. Ak by oň požiadali, boli by prevezení do záchytného utečeneckého tábora v Humennom," odpovedala pre stránku hovorkyňa PZ SR Denisa Bárdyová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok