Našli vinníka. Polícia chytila človeka, ktorý nechal novorodenca v škatuli na zastávke

13.9.2023 15:03

Opusteného živého novorodenca našli v nedeľu (10. 9.) popoludní na ulici v obci Bežovce v okrese Sobrance. Privolaní záchranári ho po vyšetrení transportovali v stabilizovanom stave do nemocnice. Polícia dolapila vinníka a potvrdila, že v prípade vedie trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa.

Covid ohrozuje aj novorodencov, odporúčajú metódu kengúr
Foto: TASR/AP (ilu)

Informáciu o náleze novorodenca v Bežovciach prijali na linku tiesňového volania záchrannej zdravotnej služby v nedeľu krátko pred 15.30 h. "Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby, ktorá po prvotnom vyšetrení transportovala novorodenca mužského pohlavia v stabilizovanom stave do nemocnice," uviedol hlavný operátor Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Viliam Sládek.

Polícia začala trestné stíhanie

Policajný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa, čo potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. "Polícia vykonáva potrebné úkony smerujúce k objasneniu tohto skutku, avšak vzhľadom na citlivosť prípadu bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme," doplnila.

„Boli vykonané potrebné opatrenia na stotožnenie osoby alebo osôb podozrivých z tohto skutku a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa,“ uviedla hovorkyňa s tým, že kriminalistom sa v krátkej dobe podarilo stotožniť osobu.

Zaistili aj kamerové záznamy a v súčasnej dobe materiály analyzujú a vyhodnocujú.

V prípade dokázania viny hrozí v tomto prípade trest odňatia až na 10 rokov.

Nové informácie priniesol portál tvnoviny.sk

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok