Prípad Daniela Tupého: Vyšetrovanie sa končí, k ďalšiemu zadržaniu nedošlo

8.9.2023 14:28 , Aktualizované: 8.9.2023 14:44

Aktuálne prebieha posledná kontrola vyšetrovacieho spisu, ktorý súvisí s prípadom vraždy študenta Daniela Tupého, informujú tvnoviny.sk.

Daniel Tupý pohreb 1140 px (TASR)
Foto: TASR

Vyjadrenie hovorcu prokuratúry

Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo pre tvnoviny.sk povedal, že "K stotožneniu ďalšej osoby, ktorá by sa podieľala na spáchaní predmetného trestného činu, a ktorej by bolo možné v súlade so zákonom vzniesť obvinenie, nedošlo. Z uvedeného dôvodu preto nedošlo ani k zadržaniu tejto osoby či vzneseniu obvinenia."

Smrť Daniela Tupého

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok