Na Slovensko prišiel konvoj americkej armády, pre vojakov bol pripravený bohatý program

14.9.2015 07:31

Na Slovensku sa nachádza konvoj amerických vozidiel. 150 nákladných áut a obrnených transportérov dorazilo na vojenskú leteckú základňu Kuchyňa.

Slovenskí a americkí vojaci hrali spolu futbal

Na Slovensku je štátny sviatok, a tak pripravili slovenskí vojaci svojim americkým kolegom z 2. jazdeckého pluku, ktorí sú momentálne ubytovaní na základni v Kuchyni, voľnejší program.

Ako informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková, vojaci spolu hrali futbal. Pre Američanov tiež Slováci pripravili svätú omšu v angličtine. "Aj vojaci sú iba ľudia a takéto športové aktivity im umožnia oddychovať, bližšie sa zoznámiť s kolegami zo svojich jednotiek, ale aj so slovenskými vojakmi, ktorí pôsobia tu na základni. Samozrejme, aj dnes však pokračovali v údržbe techniky a príprave na ďalší presun,“ uviedol druhý zástupca náčelníka generálneho štábu Pavel Macko.

Predvedú svoju techniku

Američania budú v stredu pokračovať v presune na cvičenie Brave Warrior do Maďarska. Časť ich techniky sa počas dopoludnia ešte predstaví na Dni otvorených dverí v priestoroch ministerstva obrany.

Záujemcovia môžu priestory ministerstva na Kutuzovovej 8 v Bratislave navštíviť medzi 9:00 a 17:00. Budú mať možnosť pozrieť si napríklad ukážky práce vojakov a techniku ozbrojených síl. Pripravené sú aj ukážky sebaobrany, zničenia nástražného výbušného systému, zlanenia budovy alebo boja zblízka. Pre deti budú pripravené rôzne atrakcie a súťaže.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok