Tenistka Petra Kvitová Športovcom roka 2011 v Česku

22.12.2011 08:45

Tenistka P. Kvitová Športovcom roka 2011 v Česku.

Tenistka Petra Kvitová Športovcom roka 2011 v Česku
Foto: ČTK

Kvitová, ktorá získala aj ocenenie Hráčka roka na okruhu WTA, vyhrala v tejto sezóne šesť turnajových titulov v dvojhre a z 34. sa katapultovala na 2. miesto vo svetovom rebríčku. Fyzicky dobre disponovaná tenistka triumfovala v ankete s rekordným náskokom 736 bodov. Posledným mužom, ktorý získal prestížne ocenenie, bol v roku 2005 hokejista Jaromír Jágr.

"Chcela by som poďakovať trénerom, ktorí so mnou všetko absolvujú, rodine, priateľovi. Som rada, že v takej konkurencii českých športovcov to môžem byť práve ja, kto drží korunu pre Športovca roku," poznamenala Kvitová, ktorý v tomto roku vyhrala okrem trávnatého Wimbledonu aj Turnaj majsteriek a s českým tímom spomínaný Pohár federácie.

Najlepší českí športovci roka boli dekorovaní v deň štátneho smútku, a tak sa pôvodne zábavný program zmenil v poctu športovcov zosnulému československému exprezidentovi Václavovi Havlovi. Slávnostný večer tak odštartovala minúta ticha. Neskôr v mene všetkých športovcov poďakovala za Havlov celoživotný prínos jeho bývalá spolupracovníčka a sedemnásobná olympijská víťazka Věra Čáslavská.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok