Tupé nožnice? Pomocou alobalu, drôtenky či ihly ich nabrúsite za pár sekúnd

17.8.2023 16:00

Tupé nožnice zvyčajne nahradíme novými, no pritom sa dajú jednoducho nabrúsiť aj doma. Nebude vás to stáť nič extra, väčšinu potrieb máte doma a zaberie vám to pár sekúnd.

Tupé nožnice? Pomocou alobalu, drôtenky či ihly ich nabrúsite za pár sekúnd
Foto: Freepik

Brúsenie pomocou ihly alebo alobalu? Áno, aj takto sa dá zatočiť s tupými nožnicami.

Brúsny papier

Najjednoduchší spôsob, ako nabrúsiť nožnice, je prestrihnúť nimi niekoľkokrát brúsny papier. Tento spôsob sa odporúča najmä pri väčších typoch nožníc. Nezabudnite však, že brúsny papier má len jednu brúsiacu stranu, preto treba nožnicami strihať aj z druhej strany, respektíve ich v smere strihu otočiť.

Alobal

Ak nemáte doma brúsny papier, nevadí. Vystačíte si aj s alobalom. Naskladajte na seba niekoľko vrstiev, aby bola plocha, ktorú prestrihnete dostatočne hrubá. Tým, že budete niekoľkokrát po sebe strihať alobal, čepele nožníc sa samy nabrúsia a nič viac nemusíte robiť.

Drôtenka

Kovový materiál v domácnosti nájdete napríklad aj v podobe drôtenky na riad. Využite ju na nabrúsenie kuchynských nožníc. Stačí tiež len zastrihnúť niekoľkokrát a ostrie bude ako nové. A jediné, čo padne za obeť, je pár centová drôtenka.

Ihla

Najmenej známy trik na nabrúsenie nožníc je za pomoci ihly. Tento spôsob je vhodný napríklad v kancelárii, pretože ihlu môžete zameniť aj za náplň do zošívačky alebo spinku na papiere. Ihlu alebo jej náhradu vložte medzi čepele čo najbližšie k rukoväti a jemne strihajte, čím sa bude ihla pohybovať až ku koncu čepelí. Tým sa nožnice vlastne aj brúsia, len treba postup zopakovať aspoň 30 krát.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok