Prvá pomoc na bradavice: Tohto problému vás dokážu zbaviť ovocné kúry

19.4.2023 16:00

Bradavice sú možno neškodné, ale dokážu poriadne znepríjemniť život. Skôr ako sa vyberiete k lekárovi, skúste prvú pomoc z kuchyne.

Prvá pomoc na bradavice: Tohto problému vás dokážu zbaviť ovocné kúry
Foto: Freepik

Nepríjemných a nepekných kožných výrastkov vás dokáže zbaviť ovocie, ktoré zvyčajne nájdete v každej domácnosti.

Banánová šupka

Iste ste už počuli, že banánové šupky sa neoplatí vyhadzovať. Majú nespočetné množstvo využití a jedno z nich je aj liečenie bradavíc. Zo šupy si odrežte kúsok, ktorým pokryjete bradavicu a po priložení na postihnuté miesto šupku prelepte a nechajte pôsobiť počas noci. Samozrejme, po jednej noci sa nestane zázrak, treba túto procedúru opakovať viac než týždeň, ale bradavica by mala za krátko zmiznúť.

Pomarančová kôra

Ani kôra z pomarančov nie je na zahodenie. A to doslova. Po zjedení dužiny si šupkou potierajte miesto s bradavicou každý deň. Podobne ako pri banáne, aj toto ovocie by malo zaúčinkovať po dlhšej, pravidelnej kúre.   

Ananásová šťava

Ananás je skvelý na chudnutie, ale miznú po ňom nielen centimetre z tela, ale aj bradavice. Potrebovať bude čerstvú ananásovú šťavu, do ktorej si denne po dobu aspoň dvoch týždňov budete oblasť s bradavicou máčať niekoľko minút.

Jablčný ocot

Jablká samotné na boj s bradavicami nestačia, ale jablčný ocot áno. Je to predsa prírodná kyselina, ale radšej si ju narieďte s vodou v pomere 1:3. Potom potrite postihnuté miesto, priložte vatu a prelepte. Po troch až štyroch hodinách dajte obväz preč a miesto poriadne umyte. Kúru by ste mali opakovať denne, kým neuvidíte prvé výsledky.  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok