Krása niečo stojí, minimálne čas: Ženy pred zrkadlom strávia šestinu života

18.4.2023 16:00

Väčšina žien si potrpí na svojom zovňajšku a zrkadlo je náš každodenný spoločník. Krása niečo stojí, a to nemáme na mysli peniaze. Vedcov zaujímalo, koľko času strávime pozeraním na svoj odraz.

Krása niečo stojí, minimálne čas: Ženy pred zrkadlom strávia šestinu života
Foto: Freepik

Zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi, kto je najkrajší na zemi? Hláška zo známej rozprávky pomerne vystihuje ženské pokolenie, pretože pred zrkadlom trávime naozaj dosť času. A vedci vypočítali, koľko presne.

Líčenie, česanie aj cvičenie

Ak ste si predstavili, že pred zrkadlom sa zvyčajne ženy líčia, nie je to jediná činnosť, ktorá naháňa minútu za minútou a robí celkovú štatistiku. Pridajte si k všetkým činnostiam, kedy sa pozeráme samy na seba, aj česanie, čistenie pleti, vytrhávanie obočia, ale napríklad aj cvičenie, ak ho praktizujete pred zrkadlom. Vedci zosumarizovali všetky tieto činnosti, ktorý je, samozrejme, pred zrkadlom oveľa viac v prípade žien ako mužov. A počítali a počítali, kým prišli na to, akú časť života nám to zaberie.

Výsledky výskumu

Výsledky zaujímavej štúdie uverejnil magazín Evolution and Human Behavior, pričom výskum sa realizoval na vzorke 93 tisíc žien a odborníci doň zapojili dámy z rôznych kútov sveta, a teda rôznych kultúr. Ukázalo sa, že priemerná žena trávi pred zrkadlom šestinu života. No experiment priniesol aj ďalšie zaujímavé poznatky.

Pred zrkadlom trávime priamo úmerne tým viac času, čím viac sme samy pre seba atraktívne. Skrátka, krásne ženy sa snažia udržať túto mienku o svojom zovňajšku, preto sa úna seba pozerajú oveľa viac minút denne.

Čas strávený pred zrkadlom rovnako stúpa s tým, do akej patríte socio-ekonomickej skupiny. Čím vyššie spoločensky postavená žena, tým viac času pred zrkadlom, pretože chce pred spoločnosťou nejako vyzerať. Aj to dáva celkom logiku.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok