Profilová fotka prezrádza viac, ako by ste si mysleli: Pozor, aký záber si zvolíte

18.1.2023 16:00

Každý chce urobiť dobrý dojem, a tak si napríklad na sociálne siete volíme fotku, s ktorou sme sami spokojní. Tá však dokáže o nás povedať oveľa viac, než by ste čakali.

Profilová fotka prezrádza viac, ako by ste si mysleli: Pozor, aký záber si zvolíte
Foto: Pexels

Názor na človeka si pri pohľade na profilovú fotku robíme podvedome už za pol sekundy! Ak chcete dobre pôsobiť na okolie, mali by ste si dať na niektoré zábery pozor, veľa totiž o vás vypovedajú aj bez slov. A za skutočne krátky čas...

Polonahé fotografie

Osoby, ktoré si ako profilovú fotku volia zábery, na ktorých je vidieť čo i len náznak nahej kože, mávajú nízke sebavedomie. Podľa psychológov ľudia, ktorí si neveria a potrebujú počuť pochvalu, volia práve tento typ záberov, pretože podvedome túžia po pozornosti a slovách chvály.

Nie ste sami

Je mnoho profiloviek, na ktorých daná osoba nie je sama. Ak vám robí na fotke spoločnosť partner, vypovedá o silnom pute, keďže svoju polovičku považuje takýto človek za súčasť svojho života natoľko, že ju dá aj do hlavnej fotky svojho profilu.

Časté sú aj zábery s deťmi alebo domácimi miláčikmi. Podľa odborníkov to vypovedá v prípade žien o empatii, no v prípade mužov treba dávať pozor na to, aby nešlo len o taktiku na zbalenie. Chlap s deťmi alebo zvieratami vyvoláva v nežnejšom pohlaví silné emócie a dôverčivosť.

Ak ste na profilovom zábere so skupinou ľudí, naznačuje to spoločenskú povahu a extrovertnosť.

Farebné či čierno-biele

Psychológovia v tom majú jasno. Čím viac farieb, tým optimistickejšia povaha. No ak ste si ako hlavnú fotku na svojom profile zvolili čierno-biely záber, to ešte nemusí znamenať, že ste pesimista. Môže to vypovedať aj o introvertnej či umelecky zameranej povahe.    

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok