V politike: Svet sa obracia k Slovensku. Poslanci stopli po brutálnej vražde partnerské spolužitia

21.10.2022 15:51

Partnerské spolužitie dostalo na Slovensku stopku. Poslanci národnej rady ukázali po minulotýždňovej brutálnej vražde na Zámockej ulici, ako veľmi im záleží na LGBTI+ komunite. Mementom im nebol ani akt z nenávisti, pri ktorom 19-ročný vrah namieril zbraň na dvoch mladých ľudí.

V politike:
Foto: ta3

Dvojnásobná vražda otriasla slovenskou spoločnosťou, no zdá sa, že len minimálne pohla niektorými politikmi. Za návrh hlasovalo zo 133 prítomných poslancov len 50. Návrh SaS mal zlepšiť legislatívu v oblasti majetkových práv týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Na zmysluplný pokrok v ochrane LGBTI+ ľudí vyzval slovenskú vládu už aj európsky parlament. 

Okrem dôsledkov tragédie sa Slovensko v posledných dňoch a týždňoch potýka aj s energetickou a inflačnou krízou. Kedy domácnosti pocítia pomoc od štátu?

O tom, ako v tomto čase funguje menšinová vláda a s akým množstvom financií bude Slovensko hospodáriť budúci rok, budú diskutovať v relácii V politike v nedeľu 23. októbra 2022 o 11.00 h. minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD).

Témy:

  • Parlament nepodporil zákon o partnerskom spolužití
  • Fungovanie menšinovej vlády v čase energetickej a inflačnej krízy
  • Upravený rozpočet 2022 + Rozpočet 2023

Televízia ta3 vysiela reláciu V politike v nedeľu o 11.00 hod.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok