Zeman sa pred samitom V4 stretol s Ficom a Kollárom

10.10.2022 20:43

Český prezident Miloš Zeman sa v pondelok v Bratislave stretol s bývalým slovenským premiérom Robertom Ficom a predsedom slovenského parlamentu Borisom Kollárom. Na twitteri o tom informoval hovorca Hradu Jiří Ovčáček. V utorok sa v slovenskej metropole koná prezidentský samit krajín Visegrádskej skupiny

Zeman sa pred samitom V4 stretol s Ficom a Kollárom
Foto: TASR/Martin Baumann

"Prezident republiky Miloš Zeman sa v Bratislave stretol s predsedom strany Smer-sociálna demokracia Robertom Ficom," informoval hradný hovorca a informáciu doplnil fotografiou zo stretnutia politikov, ktoré spája dlhoročné priateľstvo.

Obdobne pražský Hrad informoval o stretnutí Zemana s predsedom národnej rady Kollárom, ktorý je zároveň šéfom národne konzervatívneho hnutia Sme rodina.

Hlavnými témami prezidentského samitu V4, ktorého sa okrem Zemana a prezidentky Zuzany Čaputovej zúčastní aj maďarská prezidentka Katalin Nováková a poľský prezident Andrzej Duda, majú byť bezpečnostná situácia v súvislosti s vojnou na Ukrajine, energetická kríza, prechod na zelenú ekonomiku a hľadanie spoločných európskych riešení. 

Utorkové rokovanie prezidentov bude prvé svojho druhu od vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok