Tak takto?!: Bojová porada ministra Lengvarského a riaditeľov nemocníc. Idú mapovať personálne straty po výpovediach lekárov

3.10.2022 09:27

Piatok bol posledným dňom, kedy nespokojní lekári mali doručiť svoje výpovede. Nemocnice už majú jasno v tom, že prichádzajú o kľúčových špecialistov. Medzi vyše dvoma tisíckami lekárov odchádzajú desiatky anesteziológov, rádiológov, neurológov či detských lekárov, odchádzajú radoví lekári aj primári. Výpovede podala zhruba štvrtina všetkých doktorov, ktorí pracujú v nemocniciach.

Lengvarský rokoval so šéfom WHO, témou bolo i duševné zdravie
Foto: TASR/Martin Baumann

V pondelok popoludní sa minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský plánuje stretnúť s riaditeľmi nemocníc, aby mal presný obraz ako na tom nemocnice personálne stoja. Napríklad iba v Banskej Bystrici podľa údajov, ktoré na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil šéf lekárskach odborárov Peter Visolajský, podalo výpovede 45 z 54 anesteziológov. S odborármi však minister rokovať neplánuje.

O aktuálnom dianí v zdravotníctve bude reč v dnešnej relácii Tak takto?! Pozvanie Anky Žitnej prijal predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok