Sme rodina nejde povaliť menšinovú vládu a nechce byť na špagáte ĽSNS alebo Republiky, uviedol Kollár

6.9.2022 14:31

Hnutie Sme rodina má podmienky, za ktorých by bolo ochotné podporovať novú menšinovú vládu. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár na tlačovej besede predstavil ich okruhy, konkretizovať nechcel.

"Nastalo to, čo sme čakali. Zabili sme dva mesiace času. Ocitli sme sa v menšinovej vláda, ale rozhodne ju nejdeme povaliť. Hnutie Sme rodina nezapríčinilo tento konflikt," uviedol šéf parlamentu. Kollár by nechcel fungovať vo vláde, ktorá by bola "na špagáte ĽSNS alebo Republiky"

Hnutie Sme rodina má isté podmienky, za ktorých by bolo ochotné podporovať novú menšinovú vládu. Boris Kollár ich nechcel opísať konkrétne, kým ich nepriblíži koaličným partnerom. Uviedol však ich okruhy: "Ciele, ktoré chcem naplniť sú: exekučná amnestia, podpora cestovného ruchu a musia sa vyriešiť aj ceny energií," povedal. 

Na otázku o postoji Sme rodina k prípadnému odvolávaniu Matoviča v parlamente poukázal, že hnutie je naďalej v koalícii a nemôže hlasovať za odvolanie akéhokoľvek ministra aktuálnej vlády.

Dodal, že v koalícii sa podľa jeho slov dohodli, že do funkcií ministrov po tých zo SaS nepôjdu poslanci ani straníci. Dohoda na konkrétnych menách podľa neho ešte neexistuje. Zopakoval, že ak menšinová vláda nebude vedieť prijímať zákony, treba ísť do predčasných volieb. Dať v parlamente hlasovať o dôvere vláde označil za nezmysel.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok