Prezidentka vymenovala nových profesorov. Stávate sa autoritami s významným vplyvom, odkázala im

31.8.2022 12:57

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala 22 nových vysokoškolských profesorov. Vymenúvacie dekréty im odovzdala v Prezidentskom paláci. Informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka vymenovala nových profesorov. Stávate sa autoritami s významným vplyvom, odkázala im
Foto: TASR/AP

Prezidentka novovymenovaným profesorom pripomenula, že ich vymenovaním sa im vkladá do rúk aj veľká zodpovednosť. "Stávate sa autoritami s významným vplyvom na formovanie vysokoškolského prostredia a na vzdelanostnú úroveň našej spoločnosti," povedala im s tým, že reprezentujú akademický svet navonok a ich postoje môžu rámcovať úroveň verejnej diskusie. Dodala, že pred nimi stojí výzva prispievať k zvyšovaniu kvality slovenských vysokých škôl.

Hlava štátu pripomenula, že na vysoké školy vstupuje generácia študentov narodených v novom miléniu, ktorých formujú iné skúsenosti. Myslí si, že táto generácia bude čeliť úplne novým civilizačným hrozbám a výzvam a ich dôsledkom.

Prezidentka zdôraznila, že poslanie profesorov si vyžaduje dostatočne vnímavý prístup k študentom, no predovšetkým kladie nároky na ich ďalší profesijný a odborný rast. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok