Námestník šéfa ruskej okupácie v Chersone zomrel po pokuse o atentát v jeho dome

7.8.2022 09:54

Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti na Ukrajine Vitalij Hura po sobotňajšom pokuse o atentát na jeho osobu zomrel. Informuje agentúra AFP.

ONLINE:
Foto: TASR/AP

Hura bol námestníkom šéfa ruskej okupačnej správy v meste Nova Kachovka a "podľahol svojim zraneniam", napísala na sociálnej sieti Telegram miestna predstaviteľka Katerina Gubarevová. Na Guru zaútočili v sobotu ráno v jeho dome a spôsobili mu ťažké strelné zranenia, v dôsledku ktorých bol v kritickom stave, povedal zdroj z Ruskom podporovanej správy agentúre TASS.

Nova Kachovka sa nachádza približne 80 kilometrov východne od mesta Cherson, pripomína AFP. Od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine bolo zaznamenaných už niekoľko pokusov o atentát na Moskvou dosadených predstaviteľov ukrajinských oblastí.

Rusko počas uplynulých mesiacov ovládlo rozsiahlu časť Chersonskej oblasti i časť susednej Záporožskej oblasti, kde ako menu zaviedlo ruský rubeľ a začalo vydávať ruské pasy. Protiofenzívou sa ukrajinskej armáde podarilo opätovne ovládnuť niektoré časti Chersonskej oblasti, doposiaľ však neprelomila ruskú obranu samotného mesta Cherson, píše AFP.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok