Ficovi za plánovanú jazdu hrozí dvojročný trest. Zásah polície bol podľa odborníčky zákonný

17.12.2021 18:53

Plánovaná spanilá jazda hlavným mestom stála Roberta Fica obvinenie. Teraz mu hrozí dvojročný trest. Viacnásobný premiér tvrdí, že nikoho k ničomu nepodnecoval. Podľa odborníčky na trestné právo nebol zásah polície nezákonný.

Pred začiatkom autosprievodu mal mať Smer-SD tlačovú besedu. Polícia už ale striehla na vodičov aj na Roberta Fica. Vo štvrtok totiž ešte platil zákaz vychádzania počas dňa. Prekvapený Fico skončil v policajnom aute. Členovia Smeru nad tým krútili hlavou, rovnako aj Ficovi sympatizanti. Spanilú jazdu napriek tomu nezrušili.

Policajti predviedli Roberta Fica na policajnú stanicu, kam ho prišli podporiť aj stranícki kolegovia. Polícia poslanca predviesť mohla. Nešlo totiž o zadržanie. Na to by potrebovala súhlas mandátového a imunitného výboru. Polícia Roberta Fica prepustila po viac ako hodine s uznesením v ruke.

Fico za vzneseným obvinením vidí ministra vnútra, policajného prezidenta a špeciálneho prokurátora. Poslancovi v prípade dokázania viny hrozí dvojročný trest. Koalícia nedrží spolu ani v prípade Fica. Kým Veronika Remišová oceňuje postup polície, Marián Viskupič z SaS ho odsudzuje. Polícia pred oddelením musela riešiť aj muža, ktorý Ficovi rozbil sklo na služobnom aute. Hodil do neho fľašu od piva. Policajti ho na mieste zadržali.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok