Nová povolebná koalícia? Matovič písal o spájaní SaS s Hlasom a s progresívcami

16.12.2021 16:49

Podľa Igora Matoviča sa črtá nová povolebná koalícia. Šéf OĽANO tvrdí, že ľudia ťahajúci za nitky v pozadí sa už nevedia dočkať toho, keď sa sulíkovci spoja s Hlasom a progresívcami. Reaguje tak na slová Richarda Sulíka, podľa ktorého je Kollár v súčasnej koalícii zbytočný.

"Najkratšia cesta k predčasným voľbam je vyštvať Sme rodina z koalície," píše Igor Matovič na sociálnej sieti. Vo svojom statuse hovorí aj o ľuďoch, ktorí údajne ovplyvňujú politické dianie a čakajú na spojenie sa Sulíka s ľavičiarmi.

Na status reagoval aj europoslanec za Progresívne Slovensko Martin Hojsík. "Klasický rukopis vašej politiky. Jeden deň vaša koalícia s ústavnou väčšinou potrebuje hlas poslanca Progresívneho Slovenska. Druhý deň si už možno do progresívcov kopnúť," napísal.

Matovičov príspevok prišiel niekoľko hodín po tom, ako sa líder strany SaS Richard Sulík vyjadril, že on by na mieste Kollára z koalície odišiel. Hnutie Sme rodina totiž nepodporilo veľké reformy, nakoniec však prešli aj bez ich hlasov. Boris Kollár odchod z koalície zatiaľ vylučuje.

Sulík už niekoľkokrát povedal, že Hlas je prezlečený Smer. Spoluprácu však vo svojich vyjadreniach zatiaľ definitívne nevylúčil. Hlas-SD považuje vyjadrenia Matoviča za "vnútorné výplody jeho nastavenia bez reálnych základov" a označil ho za konšpirátora.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok