Zvolen porazil Skalicu 3:1

24.10.2011 06:41

HKm Zvolen - HK 36 Skalica 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

V šlágri kola sa pred slušnou diváckou návštevou oba tímy zo začiatku pozorne strážili a hrali skôr takticky než na krásu. Prvú strelu riešil skalický brankár až v 9. minúte, keď Brabenec strieľal spoza kruhu. O pár sekúnd neskôr po rýchlom prechode do útoku a prihrávke Čurillu sa český útočník vo farbách Zvolena nepresadil ani zoči-voči Lakosilovi. Na opačnej strane predviedli v 15. minúte peknú kontru hostia, Pálffy vysunul prihrávkou na ľavej strane Školiaka, ktorý si nakorčuľoval a dobre zakončil, rovnaký však bol aj Škrečkov zásah. Gólový moment prišiel v 18. min. Ďaloga urobil za svojou bránkou chybu, Pálffy mu zobral puk, ideálne prihral opäť Školiakovi, ktorý pohotovo zakončil - 1:0. Zvolen však odpovedal už o 38 sekúnd, Lakosil neudržal ľahký puk, zmocnil sa ho Bronilla, ktorý predviedol pred gólmanom hostí skvelú techniku - 1:1.

Úvod druhej tretiny patril Skalici. Jej 10-minútový nápor bol citeľný, ale nepresadili sa Lušňák, Klejna či J. Jurík. V polovici zápasu mali šancu i domáci, Baláž po rýchlej kontre našiel pred bránkou Leskovjanskeho, ktorý však pohorel pred Lakosilom. Zvolenčanom to vyšlo až v presilovke, keď Balážovu strelu z ľavej strany skalický brankár vyrazil, no z približne troch metrov Marek Slovák nekompromisne skóroval - 2:1. Potom sa ešte dostal do šance Otčenáš, obkorčuľoval si bránku, ale nezasunul puk k ľavej žrdi. Na opačnej strane nasledovala rýchla kontra hostí - Pálffy však neprekonal Škrečka.

V úvode tretej tretiny sa dostali Skaličania do dobrej príležitosti na vyrovnanie, keď Šátek z ľavej strany našiel pred bránkou voľného Klejnu, ale ten neuspel. Hral sa veľmi dobrý hokej na oboch stranách, v 49. min mohli skórovať v presilovke domáci Leskovjanský aj Juraško. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Nebezpeční boli Skaličania - tiež v presilovke, pred Škrečkom sa však nepresadil Vyrúbalík. V 53. min nebol úspešný ani Pálffyho prienik, v závere zápasu trafil ešte Brabenec žŕdku. Záhorákom nevyšla power-play, naopak, v hre bez brankára inkasovali z hokejky V. Baláža, ktorý ešte predtým urobil kľučku na Pálffyho.


HKm Zvolen - HK 36 Skalica 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 18. Bronilla (Otčenáš, Škvaridlo), 32. Marek Slovák (V. Baláž), 60. V. Baláž (Juraško) - 18. R. Školiak (Pálffy)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Výleta, Stano, 2422 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, M. Čurilla - Otčenáš, M. Jurík, Škvaridlo - Zuzin, Puliš, Méry
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Jaborník, Gula, Bučka - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Lušňák, Holovič, T. Višňovský - Kutálek, Klejna, M. Šátek - Štepán, J. Jurík


Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Hral sa vynikajúci hokej z oboch strán. Skalica potvrdila formu a ukázala svoje kvality. Víťazstvo nás veľmi teší, sme radi, že sme získali tri body. Obe mužstvá hrali výborne aj takticky, dobre bránili stredné pásmo. V určitých úsekoch hry si Skalica utvárala prečíslenia aj gólové príležitosti, ale ustáli sme to. Výborný výkon podal brankár Škrečko. Chcel by som chlapcom poďakovať za predvedený výkon."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Pokračovali sme v kvalitných výkonoch z predchádzajúcich zápasov. Škoda, že sme nedali viac ako gól, lebo šance sme si na to utvorili. Tým pádom, že sme nepremenili príležitosti, zákonite prišla prehra. Chlapcom prakticky nemám čo vyčítať a bolo by to aj úplne zbytočné, ak by som to urobil, pretože pokračujú v tých výkonoch, ktoré predvádzame. Jeden gól je však málo, a preto Zvolen vyhral."

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok