Zlatý lev putuje do Mexika, získal ho film oscarového režiséra

8.9.2018 22:27

Dráma Roma mexického oscarového režiséra Alfonsa Cuaróna získala Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach. Film je príbehom o živote mexickej rodiny na začiatku 70. rokov minulého storočia.

Zlatého leva za najlepší film na tohoročnom 75. Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach získala dráma Roma mexického režiséra Alfonsa Cuaróna. Čiernobiela snímka rozpráva príbeh rodiny žijúcej v metropole Mexiko v turbulentných 70. rokoch. Režisér v sobotu večer pri preberaní ocenenia uviedol, že filmom chcel vzdať poctu ženám, ktoré ho vychovali. Film je pomenovaný podľa mestskej štvrti Roma v mexickej metropole.

Veľkú cenu poroty získal film gréckeho režiséra Yorgosa Lanthimosa The Favorite, pričom cenu za najlepšiu herečku udelili Britke Olivii Colman za rolu kráľovnej Anny. Američana Willema Dafoea vyznamenali ako najlepšieho herca za jeho výkon v biografii o Van Goghovi At Eternity's Gate. Cenu za najlepšieho režiséra si odniesol Francúz Jacques Audiard za westernovú komédiu The Sisters Brothers. Predsedom poroty bol mexický režisér Guillermo del Toro, ktorého fantasy triler The Shape of Water získal zlatého leva na festivale v Benátkach vlani.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok