Vzmáha sa aj druhá najväčšia kryptomena, zaznamenala rekord

2.1.2018 15:42

Dvojka na trhu kryptomien - ethereum vstúpila do nového roka prudkým rastom, pričom jej kurz sa dostal na nové rekordné maximum.

Vzmáha sa aj druhá najväčšia kryptomena, zaznamenala rekord
Foto: SITA/AP

Zatiaľ čo najväčšia a najznámejšia digitálna mena bitcoin sa po prepade pred Vianocami len mierne zotavuje, ethereum zaznamenalo neporovnateľne výraznejší nárast. Na obchodnej platforme Coinbase sa jeho kurz dostal až na 853,41 USD, v prepočte 711,59 eura, a na iných platformách v utorok ráno vyskočil až na 880 USD. Tým sa kryptomena konkurujúca bitcoinu dostala na nové rekordné maximum a zaznamenala dvojciferné zvýšenie.

Ethereum, ktoré je z hľadiska trhovej kapitalizácie druhou najväčšou kryptomenou, profituje z krízy bitcoinu. Investori zrejme menia zloženie svojich portfólií po tom, čo kurz bitcoinu tesne pred Vianocami padol o vyše 30 %. Jednotka medzi digitálnymi menami medzičasom zmazala časť strát, avšak zatiaľ sa nekoná očakávaný prudký rast. Aktuálne sa bitcoin obchoduje okolo 13.800 USD a jeho kurz sa nachádza výrazne pod rekordom takmer 20.000 USD, kam vyskočil v polovici decembra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok