Na ZŠ sa strieľalo, hospitalizovali chlapca so zranením hlavy

27.2.2019 13:01

V Základnej škole na Nejedlého ulici v Spišskej Novej Vsi postrelil spolužiak spolužiaka. Zo vzduchovej pušky mu trafil do hlavy. Podľa riaditeľa školy to bola nehoda. Zranený chlapec je však vo vážnom, hoci stabilizovanom stave.

13-ročný pacient

Chlapec bol pri prevzatí lekárskym tímom spišskonovoveskej nemocnice pri vedomí. Neskôr ho leteckí záchranári v popoludňajších hodinách previezli na detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Medicínsky riaditeľ nemocnice Igor Jenčo potvrdil, že pacient je momentálne na umelej pľúcnej ventilácii a v najbližších hodinách ho čaká neurochirurgický zákrok.

Jana Fedáková zo skupiny Sveta zdravia uviedla, že de o 13-ročného pacienta a strelné poranenie hlavy mu údajne spôsobil výstrel zo vzduchovej pištole.

Na streleckom krúžku

"V tejto chvíli môžem potvrdiť, že na jednej zo škôl v Spišskej Novej Vsi došlo na streleckom krúžku k úrazu. Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy, poškodená osoba je však mimo ohrozenia života," doplnila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Dodala, že príslušníci Policajného zboru vec na mieste dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony. Zároveň polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie informácie o prípade poskytneme hneď, ako to situácia dovolí," uzavrela hovorkyňa.

snv-upr_7f000001-9396-d0f9.jpg Foto:

K incidentu sa na stránke mesta Spišská Nová Ves vyjadril aj riaditeľ Základnej školy Z. Nejedlého 2 Miroslav Nováček. "Ubezpečujem rodičov, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe. Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedol.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok