Pozor na jazyky a záveje, varuje SHMÚ. Kde platia výstrahy?

26.11.2018 17:56

Najmä na severnom a severovýchodnom Slovensku sa môžu do stredy 28. novembra vyskytnúť snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti pre okresy Prešovského, Košického, Banskobystrického a Žilinského kraja výstrahu prvého stupňa. Výstraha druhého stupňa v tejto súvislosti platí do stredy pre okresy Poprad a Kežmarok.

Pozor na jazyky a záveje, varuje SHMÚ. Kde platia výstrahy?
Foto: TASR/AP (ilu)

Vietor bude fúkať v utorok, ale aj v stredu v Košickom kraji, SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pre okresy Košice mesto, Košice okolie, Trebišov a Michalovce.

vietor-1_7f000001-23c3-e70a.jpg Foto:

Z pondelka na utorok by malo podľa meteorológov snežiť najmä v Prešovskom a Košickom kraji. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Spišská Nová Ves, Sabinov, Bardejov, Prešov, Košice mesto a Svidník, ale aj pre Bratislavu. Na východnom Slovensku sa očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 20 centimetrov nového snehu.

sneh_7f000001-2413-5a77.jpg Foto:

"Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, predovšetkým pri doprave a pohybe osôb. Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádzajú meteorológovia. V okrese Bratislave sa očakáva do utorka do 12.00 h sneženie, pri ktorom môže spadnúť do piatich centimetrov snehu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok