Martin má neželanú atrakciu, ktorá neteší vodičov. Pešia zóna sa zmenila na zvonkohru

ta3/Peter Revús
4.5.2024 11:15

Martinská zvonkohra je nová atrakcia, ktorú nájdete v centre mesta. Aj takto cez úsmev vnímajú miestni zničenú pešiu zónu. Ide o nekonečný príbeh, z roka na rok je situácia horšia. Radnica chce preto radikálne zakročiť.

Nová atrakcia mesta

Stačí sa posadiť na lavičku pred hlavnú poštu v Martine a počkať na prejazd vozidiel. Vždy je to iný koncert tónov, ktorý ovplyvňuje štýl jazdy vodičov.

“Zvyknú to nazývať miestni, že to je martinská zvonkohra aj ako nová turistická atrakcia, keď tu prejdete autom, možno aj za chvíľu to budeme počuť, tak to tak veľmi pekne vyhráva, ale my by sme boli radšej, keby tu nebola,” hovorí Juraj Stahl, nezávislý poslanec MsZ v Martine.

Lenže rozbitá dlažba je nebezpečná. Ide o mimoriadne frekventovaný vstup do centra mesta, kde sa pohybujú vozidlá s chodcami a cyklistami. A úrazy pribúdajú. 

“To je bieda, ja som tu už spadol, som si aj lakeť rozbil. Kedy? No to ešte keď bolo len zo tri kúsky, keď boli také rozbité, no ale je to ako čoraz viac,” uviedol Martinčan.

Radnica chce konať

Havarijný stav chce radnica v najbližších týždňoch odstrániť. Najskôr vymení len zničenú dlažbu, následne celú problematickú zónu. 

Mesto vidí riešenie v žulových kockách, ktoré nahradia nevhodnú dlažbu. To zrejme nebude stačiť, a tak bude prísnejšie regulovať aj vstup do pešej zóny.

Definitívnu bodku martinskej zvonkohre môžu dať až mestskí poslanci. Tí totiž musia najskôr schváliť generálnu rekonštrukciu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok