Poplach na českom gymnáziu. Neznámy muž vnikol do budovy, chytili ho až v obchode, kde kradol

ta3/TASR
3.5.2024 09:18 , Aktualizované: 3.5.2024 09:58

Do budovy gymnázia v meste Litvínov v českom Úsťanskom kraji v piatok násilne vstúpila neznáma osoba. Polícia evakuovala desiatky študentov, podozrivého dolapila. Napísala to na sociálnej sieti X.

Miro Tirpak.png
Reprofoto: Facebook/Miroslav Tirpak

"Prijali sme oznámenie o násilnom vstupe osoby do budovy gymnázia v Litvínove. Na mieste aktuálne zasahuje niekoľko policajných jednotiek vrátane policajného psovoda a špeciálnej poriadkovej jednotky," uviedla polícia. Študentov evakuovali do pristavených autobusov.

Evakuácia študentov

Niekoľko desiatok študentov bolo okamžite evakuovaných zo školy do autobusov. "Vykonávame prehliadku budovy a hľadáme podozrivého. Zatiaľ nemáme informácie, že by táto osoba bola ozbrojená," uviedla polícia. Na mieste činu údajne nedošlo k žiadnym zraneniam. 

Zadržanie muža

Policajné jednotky dolapili podozrivú osobu a naďalej prehliadajú budovu. TV Nova informuje, že malo ísť o zlodeja.

Pred dolapením polícia povedala, že "zatiaľ nemáme žiadne informácie o tom, že by osoba bola ozbrojená. Neevidujeme ani žiadne zranenia."

Nakoniec sa im zlodeja podarilo chytiť. Hovorca Václav Krieger dodal, že "policajti v spolupráci s litvínovskou mestskou políciou zadržali podozrivého v neďalekom supermarkete."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok