VIDEO: To sa často nevidí. Europoslanec Radačovský vypustil v europarlamente bielu holubicu a vyzýval na mier

ta3/Katarína Žgrlíková
24.4.2024 18:46

Europoslanec Miroslav Radačovský chcel prejavom v europarlamente vyzvať na mier. Jeho gesto na záver však prekvapilo mnohých. Radačovský totiž v pléne Európskeho parlamentu vypustil bielu holubicu. Skrýval ju v ľadvinke pod sakom.

Radačovský s holubicou v EP
X/Adam Bubeník

Miroslav Radačovský (Patriot/nezaradený) vystupoval v europarlamente naposledy. Jeho posledné slová potvrdil netradičným gestom. “Želal by som celému parlamentu, celému svetu, celej Európe, na Ukrajine Rusom i Ukrajincom, mier. Z toho dôvodu, dovoľte mi, vypustiť holubicu mieru na znak toho, že Európa potrebuje mier. Nech táto holubica mieru lieta nad celou Európou. Nech nás všetkých spája,“ vyhlásil europoslanec, vytiahol holubicu spod saka a vypustil ju.

Blahoželania od kolegov

Na záver v angličtine povedal, že Európa potrebuje mier. Radačovského oslovil portál Startitup. Europoslanec uviedol, že viacerým kolegom sa jeho gesto páčilo. “Chodili mi blahoželať,“ povedal Radačovský. “Jeden kolega mi dokonca vyčítal, že som ich nezohnal viacej, aby sme ich mohli v parlamente vypustiť viacerí spolu,“ uviedol poslanec. Podľa jeho slov sa im zviera podarilo odchytiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok