V škole na juhu Walesu došlo k vážnemu incidentu. Hlásia troch zranených, zadržali tínedžerku

ta3/TASR
24.4.2024 16:35 , Aktualizované: 24.4.2024 20:20

Traja ľudia utrpeli zranenia pri "vážnom incidente" v škole na juhu Walesu. Po útoku nožom v škole na juhu Walesu zadržali tínedžerku pre podozrenie z pokusu o vraždu, oznámila v stredu miestna polícia.

profimedia-0867577538.jpg
Profimedia

Incident sa odohral v škole v meste Ammanford v grófstve Carmarthenshire na juhozápade Walesu. Polícia bezprostredne nezverejnila, čo sa stalo, neuviedla podrobnosti o zraneniach a ani dôvod na zadržanie podozrivej osoby. Škola bola z bezpečnostných dôvodov uzavretá. "Chceli by sme požiadať ľudí, aby nevytvárali špekulácie, kým prebieha policajné vyšetrovanie," uviedla polícia vo vyhlásení.

Útok nožom

S bodnými zraneniami do nemocnice previezli dvoch učiteľov a jedného žiaka, povedal predstaviteľ miestnej polície Ross Evans. Zranení podľa jeho slov nie sú v ohrození života, napísala spravodajská stanica BBC.

"Pre podozrenie z pokusu o vraždu bola zadržaná tínedžerka, ktorá v súčasnosti zostáva vo väzbe," dodal Evans. Polícia tiež uviedla, že vie o záberoch incidentu, ktoré kolujú na sociálnych sieťach.

Prvý minister (predseda vlády) Walesu Vaughan Gething v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol otrasený správami o vážnom incidente v škole v Ammanforde. Rovnako zareagoval aj britský premiér Rishi Sunak, píše stanica BBC. Obaja premiéri sa zároveň poďakovali polícii a záchranárom za ich reakciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok