VIDEO: Bobrovskij predviedol zákrok play-off, možno aj celej sezóny. Bol chrbtom k hráčovi a napriek tomu mu nedovolil skórovať

ta3
24.4.2024 11:13

Prvé dva zápasy play-off medzi Floridou a Tampou Bay skončili v prospech prvého menovaného tímu. Tamojší hokejisti dvakrát triumfovali nad protivníkom 3:2, raz po predlžení. Kto vie, ako by sa vyvíjal duel, ak by za vyrovnaného stavu premenil Matt Dumba čistú gólovku. Čarovný zákrok vytiahol gólman "panterov" Sergej Bobrovskij.

bobrovskij
TASR/AP

V play-off sa obe družstvá stretli aj pred dvomi rokmi, Tampa jednoznačne zvíťazila 4:0 na zápasy. Napokon vtedy dokráčala až do súboja o Stanley Cup, no podľahla Coloradu.

Miernym favoritom v tohtoročnom súboji o „svätý grál“ je Florida, v tabuľke Východnej konferencie skončila na treťom mieste, nazbierala o 12 bodov viac ako súper, ktorý obsadil šiestu priečku.

Oba domáce zápasy „panteri“ zvládli v pomere 3:2. Prvý duel v riadnom hracom čase, ten druhý po predĺžení.

Po prvej tretine mala Florida nakročené k víťazstvu opäť, viedla 2:0, no za šesť minút ďalšieho dejstva o náskok prišla. O remízový stav mohla prísť tiež, nebyť čarovného zákroku Bobrovského v 35. minúte.

Pred kanadským obrancom Dumbom bola už iba prázdna brána. Bekhendom hokejky nadvihol puk, ktorý nie silou, ale skôr presnosťou, posielal do siete.

Bobrovskij, ktorý bol mimo bežnej pozície, sa ani nestihol otočiť čelom k hráčovi, chrbtom sa tak náhodou posunul do stredu svojej svätyne.

Rus natiahol svoju lapačku a puk ho do nej trafil. Zabránil tak gólu, ktorý mohol zaznamenať iný vývoj duelu - a možnože aj dorovnanie série.

„Videl som to zo striedačky a bol som v šoku,“ reagoval floridský obranca Aaron Ekblad. 

„Bolo to neprosto neuveriteľné,“ povedal o zákroku panter Oliver Ekman-Larsson.

„Obaja brankári predviedli niekoľko úžasných zákrokov. Zápas sa mohol skončiť omnoho skôr, ak by neboli zasiahli,“ poznamenal Stamkos.

Reakcie hráčov priniesol web sport.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok